Ik en Autisme

puzzelstuk_rij_ikenautisme_reversecolor_tr

“Ik en Autisme” is een initiatief van Coachduo.

Met “Ik en Autisme” willen wij een laagdrempelig platform bieden voor mensen met autisme, mensen in hun omgeving en andere geïnteresseerden. We organiseren lezingen, events, versturen informatieve nieuwsbrieven en brengen mensen met elkaar in contact met een speciaal hiervoor gemaakte Facebookpagina. Lees hieronder verder over onze activiteiten…

 

Wat betekent autisme buiten de deur van ons huis maar ook buiten de “deur” van onze gedachten.

huis-poppetjeAutisme kan invloed hebben op alles wat je doet. Buiten de deur kun je dus ook tegen zaken aanlopen, bijvoorbeeld op je werk, je collega’s begrijpen je misschien niet. Maar heb je hen wel verteld dat je autisme hebt. Hoe moet dat zijn voor hen, zij weten niet waarom je zo reageert. Ook bij sport is het niet altijd even gemakkelijk, zeker de sporten waarin je in teamverband speelt vragen van je dat je elkaar begrijpt. Misschien geldt dit allemaal niet voor jou maar ken je iemand bij jouw sport die ‘anders’ is, vraag je dan wat er is? Hoe los jij het op?

hoofd-deurKen jij iemand met autisme en weet jij wat hij of zij denkt? Of hoe hij met zijn gevoel omgaat? Dat zal, net zoals bij mensen zonder autisme, bij iedereen anders zijn. Iedereen heeft zijn of haar eigen gevoelswereld. Maar het feit dat mensen met autisme een andere informatieverwerking hebben kan dus ook betekenen dat het gevoel anders verwerkt wordt en misschien wel helemaal anders opgeslagen wordt. Hoe uit zich dat naar de buitenwereld en hoe reageert de omgeving daarop?

Kortom autisme speelt zich af in de hoofden van mensen met autisme maar ook in die van de mensen om hen heen. Hoe ga je om met je eigen autisme, het autisme van je partner, kind, vriend of kennis binnen het gezin, bedrijf, vereniging of school.

“Ik en Autisme” zal niet alle antwoorden geven maar biedt een mogelijkheid om van professionals en ervaringsdeskundigen te horen hoe het zit.

Praat met ons mee op de speciaal hiervoor gemaakte Facebookpagina.

 


 

Wil je meepraten?
Social Media – facebookSpeciaal hiervoor hebben wij een Facebookpagina geopend. Hier kun je met andere geïnteresseerden van alles  uitwisselen. www.facebook.com/groups/ikenautisme

 

Autisme is te Coachen

Of je nou zelf autisme hebt of iemand uit je omgeving, je kunt heel goed gecoacht worden. Leer hoe autisme werkt voor jou en hoe je er zelfs voordelen uit kunt halen.

De informatieverwerking gaat bij mensen met autisme op een andere manier dan bij iemand zonder autisme. Je zou dat kunnen vergelijken met het spreken van twee verschillende talen. Dit maakt het onderwerp makkelijker bespreekbaar en nog belangrijker; coachbaar.

Ontdek samen met Coachduo wat autisme voor jou of jouw omgeving betekent. Zet je goede eigenschappen in voor je persoonlijke groei en leer beter omgaan met autisme.
Wij zijn ervaringsdeskundig en gespecialiseerd in autisme en helpen jou verder op een professionele manier met een serieuze en open houding.

Ellen en Henk-Jan hebben zelf veel ervaring met autisme vanuit hun werk als coach, daarnaast heeft Henk-Jan zelf autisme.

Ellen
Ellen: “Leven en samenwerken met iemand met autisme gaat mij heel goed af. We begrijpen elkaar lang niet altijd, maar wie wel ? Respect, veel praten en je best doen om elkaar te begrijpen helpt ons.”

 

Henk-Jan
Henk-Jan: “Mijn autisme levert best wel eens problemen op maar brengt mij ook veel. De eigenschappen die ik ontwikkeld heb vanwege mijn autisme kan ik inzetten om anderen te helpen.”